Vuodesta 1996 asti kiertäneet sählypokaalit jälleen jakoon

Vuodesta 1996 asti kiertäneet sählypokaalit jälleen jakoon

Virolahden sählyturnauksella on pitkät perinteet. Parissa kymmenessä vuodessa on salibandykulttuuri ottanut melkoisia harppauksia myös täällä kaakkoisella kulmalla. Pelinopeus on kasvanut ihan mielettömästi ja 20 vuotta sitten maalivahdit saattoivat olla maalilla ilman kypärää! Tänä päivänä se kuulostaa aivan järjettömältä. Laukaukset saattavat hyvinkin tulla 150km/h kohti maalia! Turnauksen alkuajoista on myös sarjojen nimet, kunto ja sportti.

Lankalauantaina pelit alkoivat kuntosarjalla. Alun perin sählyn rantautuessa Virolahdelle kuntoiluporukoille tarkoitettu sarjakin on tätä nykyä varsin kovatasoinen. Kentällä on yhtä aikaa neljä pelaajaa ja maalivahti. Ilman vaihtopelaajia on turha haaveilla menestymisestä. Kieli kuivuu kitalakeen kiinni jo ensimmäisessä vaihdossa. Tilaa on kentällä todella vähän. Tanner tömisee ja laitaa kaatuu. Pallo pomppaa seinästä kentälle, peli jatkuu. Peli on kovasta temposta huolimatta reilua ja suut ovat hymyssä. Hiki lentää ja pelaaminen on hauskaa.

Kuntosarjassa jokainen joukkue pääsi tänä vuonna voittojen makuun. Kirkonkylä, Puukädet ja Fat Camp voittivat kukin yhden pelin. Lenkkimakkara voitti kaikki kolme peliään. Lenkkimakkarasta leivottiin näin ollen kuntosarjan mestari. Lenkkimakkara olisi varmasti ollut kova luu myös sporttisarjassa, mutta turnausjärjestäjä ei laajentanut sporttisarjaa seitsemään joukkueeseen ilmoittautumisvaiheessa.

Sporttisarjassa pelaajia on kentällä maalivahdin lisäksi kolme. Pelaajien ikä on nuorempi ja taito taso kovempi kuin aamupäivän peleissä.  Sarjassa oli kuusi joukkuetta, jotka olivat jaettu kahteen alkulohkoon. Lohkosta B voittajana jatkoon pyyhälsivät, aiemmilta vuosilta tutut nimet, Riverrats ja Määzik. Trashtalk: in nuoret pelaajat saivat hyvää kokemusta aikuisten peleistä, mutta tyytyminen oli jumbofinaaliin.

Lohkosta A SuMu Kings meni voittajana jatkoon. Toinen välieriin selvinnyt joukkue ratkesikin vasta maaliero vertailulla, koska kakkosen ja kolmosen keskinäinen ottelu päättyi tasan. Peräköörillä oli +/- tilasto yhden parempi, joten he pääsivät jatkoon. Kapealla materiaalilla liikkeellä olleen Ylämaan ylpeyden, Highland Hawksin oli tyytyminen jumbofinaaliin.

Välierissä Peräköörin 15-16v. pelimiesten taso ei ihan vielä riittänyt, mutta tulevina vuosina ovat varmasti vielä mukana loppukahinoissa. Riverrats toisesta välierästä rutiinilla finaaliin.

Toinen välierä olikin sitten tiukin mahdollinen. Puolustava mestari Määzik johti ottelua 5-3, kun peliä oli minuutti jäljellä. Minuutti ei ole pitkä aika juoksevalla ajanotolla, kun maalin jälkeenkin menee helposti se 20s. ennen kuin pallo saadaan edes keskiympyrään.  SuMu Kings teki kuin tekikin kaksi maalia viimeisellä minuutilla. Tasoitusmaali tuli 2s. ennen päätösvihellystä. Nämä ovat sellaisia maaleja, että vaikka miten miettii ennen pelin alkua. En tuuleta, jos teen maalin. En tuuleta. Tulee käsky kuitenkin tällaisissa tilanteissa suoraan selkärangasta: nosta kädet kattoon, tuuleta ja huuda mitä ekana tulee mieleen. Rankkaritkin lauottiin. Kings eteni finaaliin.

Kingsin hyvä vire jatkui myös finaalissa. Riverrats painosti ja vyörytti. Tuntui, että Kingsin maalivahti pystyisi torjumaan vaikka ilmastonmuutoksen. Yksin. Ei saanut Riverrats palloa mitenkään maaliin. Samalla Kings viimeisteli todella kliinisesti. Puolessa välissä tilanne oli 4-0 Kingsille. Finaalipaikkoja Riverratsilla oli aiemmilta vuosilta ainakin neljä. Pokaalia kiinnostaisi päästä vihdoinkin nostelemaan. Yritys on kovaa ja niin myös lopulta ketsuppipullo aukeaa. Riverrats tulee kuin tuleekin tasoihin. Kuinkan muuten kuin viime hetken maalilla. Finaali menee rangaistuslaukauksille.  Eipä paljoa voisi jännemmäksi taas turnauspäivän huipennus mennä. Kings pääsi harjoittelemaan kuljetuksia jo välierässä. Johtuiko siitä vai jostain muusta, mutta pallot ladotaan kylmäpäisesti maaliin. Riverratsin pelaajat sen sijaan eivät onnistu. Pallo tulee mm. kahden tolpan kautta ulos maalista. Värikkäiden vaiheiden jälkeen SuMu Kings pääsee juhlimaan vuoden 2019 sporttisarjan mestaruutta.

Onnistumisia ja epäonnea. Viime hetken ratkaisevia maaleja. Pelaajia 76, pelejä 17, maaleja 162, hattutemppuja viisi, hajonneita palloja neljä,  katkenneita mailoja yksi , pitsapellillisiä kolme, painavin pelaaja alle 130kiloa ja vanhin pelaaja yli 62 vuotta. Turnaus liikutti kaiken ikäisiä ja kokoisia kaakonkulmalaisia. Turnauksen tuotoilla tuetaan paikallista juniorijalkapalloa. Kiitos osallistumisesta.

Kuntosarja

Lenkkimakkara - Kirkonkylä 8-4
Fat Camp - Puukädet 7-5
Puukädet - Lenkkimakkara 2-7
Kirkonkylä - Fat Camp 6-4
Puukädet - Kirkonkylä 7-6
Fat Camp - Lenkkimakkara 2-8

  Ottelut Pisteet Tehdyt Päästetyt Maaliero
Kirkonkylä 3 2 16 19 -3
Lenkkimakkara 3 6 23 8 +15
Fat Camp 3 2 13 19 -6
Puukädet 3 2 14 20 -6

 

Sporttisarja

A-lohko B-lohko
Sumu Kings 4p Riverrats 4p
Highland Hawks 1p Määzik 2p
Peräkööri 1p Trashtalk 0p

Ottelut

Riverrats - Määzik 7-2
Sumu Kings - Peräkööri     7-1
Määzik - Trashtalk 5-3
Peräkööri- Highland Hawks 4-4
Trashtalk - Riverrats 1-6
Highland Hawks - Sumu Kings 0-7

Sijat 5-6

Highland -Trashtalk 1-4

Välierät

Kings- Määzik 7-6 rl (5-5)
Rats- Peräkööri 9-1

Sijat 3-4

Määzik- Peräkööri 7-4

Finaali

Kings - Rats 6-4 rl (4-4)

Maalipörssi

8= Henri Peltola (Määzik), 6= Markus Tylli (Kings) ja Jesse Heinonen (Rats), 5= Jukka Iivari (Rats) ja Tuomas Mattila (Rats)

 

Lenkkimakkara:
Matti Ukkola (manageri) Simo Kiviharju, Lauri Raunio, Sasu Kiviharju, Antti Korpela, Simo Kurko, Niko Tuominen, Sami Kiviharju

SuMu Kings:
Juho Uutela, Matias Uutela, Janne Lehtonen, Markus Tylli, Riku Pirskanen, Aleksi Kivelä, Jarmo Peltonen