Rajan joukkue nappasi tossupallovoiton – Nyt eivät olleet koronarajoitukset, lumeton talvi tai joukkueiden vähyys turnauksen tiellä

Rajan joukkue nappasi tossupallovoiton – Nyt eivät olleet koronarajoitukset, lumeton talvi tai joukkueiden vähyys turnauksen tiellä

Rajan voittoisa joukkue. Ylärivissä vasemmalta: Tommi Lappi, Pekka Heikkilä, Joona Värri ja Mikko Tylli. Alarivissä Jukka Voutilainen, Pekka Niiranen ja Jaakko Korpela.

Tossupalloilijat toivat mukavasti eloa Virojoen lauantaipäivään 11.3. Viimeksi vuonna 2018 pelattu perinteinen turnaus päästiin pitkästä aikaa järjestämään muutaman välivuoden jälkeen. Nyt ei ollut koronarajoitukset, lumeton talvi tai joukkueiden vähyys turnauksen tiellä.

Kauniissa talvisäässä, vuodesta 1986 kiertäneestä, pokaalista kisaili tänä vuonna viisi joukkuetta. Pelit olivat tasaisia ja jää totutun liukas lenkkarin alla. Kokemus pelistä, rauhallisuus pallon kanssa ja joukkuepeli ovat olleet avainsanoja menestykseen vuodesta toiseen tässä hienossa lajissa. Parhaiten näissä asioissa onnistui lauantaina Rajan joukkue, joka voitti turnauksen. Rutinoitunut joukkue onnistui tekemään kahdessa pelissä voittomaalin aivan viimeisillä minuuteilla. Hyvänä esimerkkinä on maali RiverRatsin verkkoon vain sekunteja ennen loppuvihellystä. RiverRats ja Rami Khalil maalilla eivät päästäneet koko turnauksessa, neljässä pelissä, kuin tuon yhden maalin. Silti oli tyytyminen kakkos- sijaan. Kolmanneksi tuli hienosti, lukioikäisistä koostunut joukkue, Honnit. Vähän malttia pelaamiseen ja yksin yrittämistä pois niin menestys on Honneille taattua tulevina vuosina. Wirta Stars on vuodesta toiseen mestarisuosikki ja aina hankala vastustaja. Tänä vuonna tähtipaidat eivät saaneet kuitenkaan peliä lähtemään lentoon missään vaiheessa ja tyytyminen oli neljänteen sijaan. JRVDreamTeam oli liikkeellä laajimmalla pelaajamateriaalilla, rennolla asenteella ja hyvällä karnevaalimeiningillä. Omaa turnaustaan he kommentoivat: ”Kyllä oli hauskaa! Meininki ja sijoitus 5/5.” Arvaamaton pelialusta, hienot syöttökuviot, maalivahtien paraatipelastukset ja kevätaurinko tekivät tapahtumasta yleisöön uppoavaa viihdettä. Pelaajia turnauksessa oli 46. Maaleja tehtiin 41 ja 18 eri henkilöä pääsi maalin makuun. Maalipörssin kärki: Jaakko Korpela (Raja) 5, Mikko Tylli (Raja), Niklas Haaja (Honnit) 4, Jukka Iivari (Rats), Ilmari Rokka (Rats), Jani Hostikka (Stars) ja Sasu Kiviharju (Stars) 3 maalia.

Sijoitus:  
 
Pisteet: Maalit:
1. Raja 8 13-3
2. RiverRats 6 10-1
3. Honnit 4 9-13
4. Wirta Stars 2 7-8
5. JRVDreamTeam 0 2-16

Pelien tulokset: JRVDreamTeam - Wirta Stars 0-2, Honnit – Raja 1-4, Wirta Stars – RiverRats 0-1, JRVDreamTeam -Raja 0-5, RiverRats – Honnit 4-0, Raja - Wirta Stars 3-2, Honnit – JRVDreamTeam 4-2, Raja- RiverRats 1-0, Wirta Stars – Honnit 3-4, RiverRats – JRVDreamTeam 5-0.