Virojoen kaukalolla oli porukkaa kuin pelimannipäivillä konsanaan

Virojoen kaukalolla oli porukkaa kuin pelimannipäivillä konsanaan

Kuvassa ylärivi vasemmalta: Mika Kaitila, jani Pärtty, Tommi-Jussi Takala, Jani Hostikka alarivi vasemmalta: Petri Lintunen, Mikko Hostikka, Jarmo Peltonen, (Valtteri Peltonen FANI)

Lauantai 23.2 Virojoen kaukalolla oli porukkaa kuin pelimannipäivillä konsanaan. Monitoimikentän hornankattilassa järjestettiin, kuten aiempinakin vuosina, tossupalloturnaus. Vaikka lajia ei löydy vaikkapa wikipediasta, on tossupallolla erittäin pitkät perinteet täällä Suomen kaakkoisimmassa kunnassa. Kiertopokaalikin on kiertänyt mestaruus- saunoja jo vuodesta 1986 lähtien. 27 vuotta on sen verran kauan, että arviolta viidennes tämän vuoden pelaajista ei ollut edes syntynyt vielä silloin, kun tässä jääkenttien shakissa ratkottiin ensimmäisiä kertoja paremmuuksista Virolahdella.
 
Sää oli turnauspäivänä suosiollinen. Kaksi astetta pakkasta ja täysin tyyni keli. VPK:n naisosaston buffet piti huolen, että kaukalonlaidalta kuului tasaisesti grillimakkarankuoren napsahduksia. Aamulla jäädytetty jää oli liukkaampi kuin koskaan. Se sai vaikean tuntumaan ja näyttämään myös vaikealta. Pystyssä pysyminen vaati aika ajoittain melkoista tasapainottelua. Vartalonliikkeet olivat välillä kuin humpasta, jumpasta tai zumbasta? Pelaajilla näytti olevan useasti mahanalusta täynnä jalkoja, mutta vaikka kuinka koetti juosta niin tuntui, että on juoksumatolla ja maisema ei vaan vaihdu.
 
Tänä vuonna mukana turnauksessa oli kuusi joukkuetta: jääkiekkoilijat eli Wirta Stars, salibandy pelaajista pääasiassa kasattu kaveriporukka Helkama, palokuntalaiset eli Virojoen VPK, rajamiehet eli Raja, Ravijoen ylpeys ZSKA Ravijoki ja turnauksen selkeästi nuorin joukkue, kaveriporukka Virojoki River Rats. Ilmoittautuneita joukkueita oli yhdessä vaiheessa jo seitsemän, mutta flunssa- aalto pyyhkäisi harmillisesti länsi- Virolahden yli ja aiempina vuosina säännöllisesti mukana ollut Happohyökkäys joutui harmillisesti peruuttamaan osallistumisensa. Turnausmuoto oli yksinkertainen sarja, jossa jokainen joukkue pelasi jokaista vastaan. Yhden ottelun kesto oli tänä vuonna 17 minuuttia ja pelejä kertyi jokaiselle viisi. Lisäksi turnauksen perinnehenkeen kuuluu olennaisena, että pelaajat ovat mukana leppoisalla huumorimielellä, kunnioitetaan muita pelaajia, ei harrasteta koiruuksia, ei mussuteta tuomarille ja keskitytään itse peliin.
 
Parhaiten oikukkaan pelin salat hallitsi Wirta Stars. Tähtipaidat eivät poteneet mestaruuskrapulaa vaan uusivat viimevuotisen mestaruuden. Ja millä tavalla. Viisi peliä, viisi suvereenia voittoa. Hyökkäyksellä voitetaan pelejä, mutta puolustuksella mestaruuksia. Kun maaleja ladotaan selvästi eniten ja omissa soi vain kahdesti niin selittelyjä ei tarvita. Paras joukkue voitti ja "poika" pääsi taas saunaan. Onnea mestareille ja kiitoksia kaikille pelaajille, katsojille, buffetille ja kenttämestareille.
 

Loppusijoitukset:

 
1. Wirta Stars 10p. 24-2
2. Raja 8p. 17-7
3. ZSKA Ravijoki5p. 13-9
4. Helkama 5p. 9-12
5. Virojoki River Rats 2p. 3-17
6. Virojoen VPK 0p. 3-22
Voittajajoukkue Wirta Starsissa pelasivat: Petri Lintunen, Jani Hostikka, Mikko Hostikka, Mika Kaitila, Jarmo Peltonen, Jani Pärtty ja Tommi- Jussi Takala. Parhaiten maalinteossa onnistuivat: Jani Pärtty (Wirta) 11, Joona Värri (Raja) 8, Mikko Tylli (Raja) 6, T-J Takala (Wirta) 5,Jani Hostikka (Wirta) 4 ja Pauli Kouki (ZSKA) 3
 

Otteluiden tulokset:

 
Raja- Virojoen VPK 6-0
Virojoki River Rats- Wirta Stars 0-6
Raja- Helkama 4-2
ZSKA Ravijoki- Virojoen VPK 4-1
Helkama- Virojoki River Rats 3-1
ZSKA Ravijoki- Wirta Stars 2-3
Helkama- Virojoen VPK 3-1
ZSKA Ravijoki- Virojoki River Rats 4-0
Raja- Wirta Stars 0-3
ZSKA Ravijoki- Helkama 1-1
Raja- Virojoki River Rats 3-0
Virojoen VPK- Wirta Stars 0-7
Raja- ZSKA Ravijoki 4-2
Virojoen VPK- Virojoki River Rats 1-2
Helkama- Wirta Stars 0-5