Stars ja Kings sählymestareiksi

Stars ja Kings sählymestareiksi

 

Lankalauantaina sählättiin kaakonkulman puulaakimestaruuksista. Kaakonkaksikon liikuntatoimen ja Virolahden Sammon miesjalkapalloilijoiden järjestämässä turnauksessa pelattiin kaksikymmentä 17minuutin ottelua. Sarjoja oli kaksi, joissa molemmissa oli viisi joukkuetta. Sarjat pelattiin niin, että kaikki joukkueet saivat pelata sarjan kaikkia joukkueita vastaan. Mämmin syönnin ja pashan jauhamisen ohessa pääsiäislauantaina reikäpallon perässä ehti käydä kirmaamassa 74 sählyvirtuoosia. Heistä kaksi oli kauniimman sukupuolen edustajia.

Kuntosarja aloitettiin heti aamu yhdeksältä (pääsiäis-) kukonlaulun aikaan aamuaerobisella.  Kuntoilijoille tarkoitetussa sarjassa kentällä oli maalivahdin lisäksi neljä kenttäpelaajaa. Salibandyliiton lisenssin omaavia pelimiehiä ei tässä sarjassa nähty. Sen sijaan nähtiin paljon intoa, sähläystä, hikoilua ja ennen kaikkea paljon maaleja. Yhteensä 84. Kuntosarjan mestariksi purjehti puhtaalla pelillä Wirta Stars. Hokkarit oli vaihdettu sisäpelitossuihin ja mailapeli kuin mailapeli niin punainen lanka tuntuu löytyvän nopeasti. 

Wirta Stars= Pekka Heikkilä, Pekka Niiranen, Mika Kaitila, Jarmo Peltonen, Jani Pärtty, Miika Värri, Pepe Lintunen ja Saku Husu

Kuntosarja

Tulostaulu:

1.Wirta Stars         8p. 27-6
2.RaKla         5p. 13-16
3.Vanhat Hapot    4p. 23-13
4.Ilmanmäki         3p. 12-19
5.Virojoen VPK     0p. 9-30

Otteluiden tulokset: 

Ilmanmäki- WS 3-7
VPK- Rakla 3-4
Hapot- Ilmanmäki 6-2
VPK- WS 0-11
Rakla- Hapot 6-5
Ilmanmäki- VPK 5-4
WS- Rakla 6-1
VPK- Hapot 2-10
Rakla- Ilmanmäki 2-2
WS- Hapot 3-2

Iltapäivällä vuorossa oli Sporttisarja. Kentällä oli yhtä aikaa maalivahti ja kolme kenttäpelaajaa. Tässä sarjassa oli mahdollista käyttää lisenssi pelaajia tietyin rajoituksin. Sarjassa nähtiinkin runsaasti taitoa ja syötöt napsahtelivat mukavasti lapaan. Välillä vietiin vastustajaa kahville oikein urakalla, mutta sekään ei haitannut koska ViSan naisjalkapalloilijoiden pitämästä kanttiinista sai kahvin lisäksi myös kaikkea muuta maistuvaa koko turnauspäivän ajan.

Sarja oli äärimmäisen tasainen ja ristiin pelaamisia tuli paljon. Jokainen joukkue sai pisteitä ja kaikki ottelut olivat tasaisia loppuun asti.  Turnauspäivä huipentui viimeiseen otteluun, jossa kohtasivat River Rats ja Pesuvati. River Rats lähti ennakkosuosikkina peliin kahden voiton ja yhden tasapelin myötä. Pesuvadilla aiemmista kamppailuista kun oli vain yksi voitto ja kaksi tappiota. River Rats kuittaisi mestaruuden itselle voitolla tai tasapelillä. Häviö tietäisi tasaisessa sarjassa kiertopokaalin lipumista SuMu Kingsille.
Viimeinen ottelu oli turnauspäivän hektisin. Pallon kanssa ei ollut aikaa munia. Vapaata tilaa ei vastustajalle annettu milliäkään ja tilanteet pelattiin loppuun. Maaleja iskettiin tasaiseen tahtiin. Välillä johti River Rats ja välillä Pesuvati. SuMu Kingsin pelaajat ja yleisö jännittivät, hurrasivat, huokailivat ja elivät pelissä mukana kentän laidalla. Virojoen alasali oli täynnä suurta urheilujuhlan tuntua. Viimeisillä minuuteilla Pesuvati teki kahden maalin eron ja siitä ei enää River Rats toipunut. Pesuvati jäi sarjassa neljänneksi, mutta teki turnauksesta turnauksen isolla T:llä.  

Suur- Muurikkala Kings kruunattiin siis lopulta Sporttisarjan mestariksi. Miehikkälän miehet kävivät onnistuneella ryöstöretkellä naapuripitäjässä. Puulaakisählymestaruus ei ole ihan yhtä kova suoritus kuin vaikka Suomen nuorten jääkiekko maailmanmestaruus tämän vuoden alussa, mutta yhtä iso yllätys se monelle paikalla olijalle ja kanssa pelaajalle oli. Toivottavasti Miehikkälän kunta ottaa tästä sählybuumista hyödyn irti ja rakentaa Saivikkalan uuteen kouluun kunnon palloilusalin eikä mitään tulitikkuaskia. Saataisiin jatkossakin naapurikylästä yhtä kovia pelimiehiä kaakonkulmalle.
SuMu Kings= Kari Uutela, Juho Uutela, Matias Uutela, Aleksi Kivelä, Antti Kivelä ja Mikko Tylli

Sporttisarja

Tulostaulu:

1.SuMu Kings         6p. 14-10
2.River Rats         5p. 19-14
3.Määtzik         4p. 18-18
4.Pesuvati         4p. 21-21
5.TPP         1p. 14-23

Otteluiden tulokset:

King- Rats 0-4
TPP- Määtzik 4-6
Vati- Kings 2-5
TPP- Rats 5-5
Määtzik- Vati 7-3
Kings- TPP 3-1
Rats- Määtzik 5-2
TPP- Vati 4-9
Määtzik- Kings 3-6
Rats- Vati 5-7