Riko Power ja Juhkin rekka sählymestareiksi

Riko Power ja Juhkin rekka sählymestareiksi

La 6.5 pelattiin, paikallisten sählyharrastajien kevään kohokohta, Virojoen sählyturnaus. Tuttuun tapaan paremmuudesta kisattiin kunto- ja sporttisarjassa. Turnaukselle on ominaista vauhdikkuus ja runsaat maalimäärät. Tähän suurin syy on se, että peli jatkuu niin kauan kuin pallo on kaukalossa. Seinistä kentälle takaisin kimmonneet pallot ovat siis aina pelattavissa eikä "turhia" ole.

Turnaus aloitettiin aamupäivällä kuntosarjalla. Osa pelaajista on pelannut talven säännöllisesti ja osalla maila oli kädessä muutaman vuoden tauon jälkeen. Nuorin pelaaja oli 15 vuotta ja vanhin tasan 50 vuotta nuorinta vanhempi. Kuntoliikuntaa parhaimmillaan ja kaiken ikäisille. Tämän vuoden kuntosarjan voitto meni Länsi Virolahdelle. Riko Power voitti vahvalla maalivahtipelillä molemmat ottelut. Toiseksi tuli toinen asuinaluejoukkue Pyterlahden PalloTiimi. Kaveriporukka Fat Camp:in oli tyytyminen jumbosijaan.

Sporttisarjassa pelaa totutusti lajia aktiivisesti harrastavat pelaajat. Keltaisista pelisukista ja pelaajien otteista huomasi, että tänä vuonna sporttisarjan taso oli kenties kaikkien aikojen kovin. Kaukalossa oli nimittäin monta Kotkan Reippaan kakkosdivari pelaajaa. Virolahti Miehikkälä akselilta on viime vuosina tullut kovia salibandy miehiä. Pari viime kautta KoRessa on pelannut kentällinen virolahtelaisia pallotaitureita. He ovat luonnollisesti kutsuneet kavereitaan Virojoelle "höntsäilemään". Mukava niin, sillä katsojat ja paikalliset juniorit saivat nauttia erittäin laadukkaista suorituksista.

Sporttisarjassa joukkueet oli arvottu kahteen eri lohkoon. Lohkojen kaksi parasta jatkoi välieriin ja siitä finaaliin. Tänä vuonna finaalissa kohtasivat SuMu Kings ja Juhkin rekka. Juhkin rekka viimeisteli kliinisesti ja voitti lopulta selvin luvuin 9-4. Mestari 2023 on Juhkin rekka. SuMu Kings (mestari 2014,2015,2019) kärsi toisen finaali tappion putkeen ja jäi kakkoseksi. Litranmitta (mestari 2022) oli kolmas. Määzik (mestari 2007-2009, 2011, 2013, 2016, 2018) oli neljäs. Ainut joukkue, joka pystyi nappaamaan pisteen Juhkin rekalta oli RiverRats. En tiedä oliko pukkarissa astuttu logon päälle vai koskettu mestaruuspystiä ennen aikojaan, mutta RiverRats jäi alkulohkossa tylysti viimeiseksi. Jatkopeleissä olisi varmasti ollut vielä sanansa sanottavana. Nyt meni lohkon kaksi muuta joukkuetta finaaliin asti ja jätti RiverRats:in viidenneksi. Hyvin pelasi myös Honnit, mutta kuten sanottu. Turnaus oli tänä vuonna erittäin kovatasoinen ja sijoitus Honneilla oli kuudes.

Maaleja tehtiin turnauksessa tänä vuonna keskiarvon mukaan 10,65 per peli. Sporttisarjassa 29 eri pelaajaa onnistui maalinteossa. Heistä yhdeksän pelaajaa onnistui veivaamaan hattutempun. Kiitos turnaukseen osallistuneille pelaajille, katsojille, kanttiinille ja talkoolaisille. Ensi vuonna uudestaan.

Sporttisarja

A-lohko B-lohko
Sumu Kings 2p. Määzik 2p.
Riverrats 1p. Litranmitta 4p.
Juhkin rekka 3p. Honnit 0p.

Ottelut

Honnit– Litranmitta 4-5
SuMu Kings – Juhkin rekka 3-7
Litranmitta – Määzik 7-4
Juhkin Rekka - RiverRats 2-2
Määzik – Honnit 7-3
RiverRats- SuMu Kings 2-4

Sijat 5-6

RiverRats – Honnit 7-5

Välierät

Juhkin rekka – Määzik 5-4
Litranmitta – SuMu Kings 2-6

Sijat 3-4

Määzik – Litranmitta 5-7

Finaali

Juhkin Rekka – SuMu Kings 9-4

Sporttisarjan maalipörssin kärki:

8 maalia=Antti Punkinen (Määzik), Sasu Kiviharju (Litranmitta), Niko Lautala (rekka).
6 maalia= Juha Punkkinen (Määzik), J-M Metsänen (rekka), Jarmo Peltonen (Kings), Niilo Puisto (Honnit).
5 maalia= Mikko Tylli (Litranmitta).
4 maalia= Mikko Pousi (Kings), Henri Peltola (rekka), Niklas Haaja (Honnit), Pauli Kouki (Määzik)

Kuntosarja

Joukkue Ottelut Pisteet Tehdyt Päästetyt
Riko 2 4 13 6
Pyterlahden PeliTiimi 2 2 12 13
Fat Camp 2 0 9 15

Ottelut

Fat Camp- PPT 6-9
PPT- Riko Power 3-7
Fat Camp – Riko Power 3-9