Pienpeliturnaus FC Ihankivan ja Ilmanmäen pallon juhlaa

Pienpeliturnaus FC Ihankivan ja Ilmanmäen pallon juhlaa

 

Aina ei voi voittaa ja joskus tulee takkiin. Toisinaan elämä potkii päähän toisinaan vastustaja jalkaan. Aina ei mene syötöt omille ja joskus tyhjästä maalista pitää potkaista vielä ohi. Lauantaina 8.10 Virojoen hiekkatekonurmella koettiin puulaakijalkapalloa parhaimmillaan.

Sää oli ajankohtaan nähden mitä parhain, lämmintä ja tyyntä! Edellisen päivän myrskystä ei ollut onneksi tietoakaan. Suosiollisen sään lisäksi pelaajien ja yllättävänkin suuren katsojajoukon onnistuneen iltapäivän varmisti ViSan C15 poikien vanhempien ylläpitämä kanttiini runsaine herkkuineen.

Mestaruuksista miteltiin jälleen hyvässä hengessä Sportti- sekä Kuntosarjassa, pelimuotona molemmissa yksinkertainensarja. Viimeiset pelaajavaihdoksetkin tehtiin juuri ennen ensimmäisten otteluiden alkua, jotta saatiin jokaiseen joukkueeseen riittävä määrä pelaajia. Pelit olivatkin tasaisia ja kaikki joukkueet pääsivät myös pisteiden makuun. Jokaisella joukkueella oli kolme rankkaa 25 minuuttia kestävää peliä ja ainakin osalla kenttäpelaajista kaloreita kului helpostikkin yli 2000. Koko turnaus kesti kolme tuntia sisältäen 12 peliä kahdella eri kentällä.

Sporttisarjassa, sarjoista kovemmassa, nähtiin muutamia hienoja kuvioita ja myös taidokkaita yksilösuorituksia. Tänä vuonna mestariksi pelasi FC Ihankiva. Viime vuonna samaisessa turnauksessa viimeiseksi jätetty joukkue oli selkeästi sisuuntunut ja näytti kummassa päässä sarjaa sen oikea paikka on! Toiseksi tuli viimevuoden tapaan Mattolaituri. Viime vuoden mestari AC Paitsioansa jätettiin tänä vuonna kolmanneksi. Neljänneksi jäi ZSKA, joka kärsi sijoituksenkannalta merkittävän loukkaantumisen toisessa pelissään. Sporttisarjan paras maalintekijä oli Matias Värri kolmella maalilla.

Kuntosarjassa pelattiin sporttisarjaa kapeammalla kentällä. Pelaajiakin oli yksi vähemmin kuin sporttisarjassa eli maalivahti plus viisi kenttäpelaajaa. Pelit olivat tässäkin sarjassa erittäin intensiivisiä ja jännittäviä. Mestaruus ratkaistiin vasta viimeisessä ottelussa. Jääkiekko joukkueena paremmin mainetta niittänyt Wirta Stars kohtasi ainoana asuinalue joukkueena mukana olleen Ilmanmäen pallon. Wirta Starsille voitto olisi tiennyt mestaruutta ja se johti ottelua pitkään 2-0, mutta niin vain Ilmanmäki tuli lopussa tasoihin. Kahden voiton ja tasapelin myötä Ilmanmäen pallon pelaajat pääsivät nostelemaan kuntosarjan palkintopokaalia. Wirta Stars tuli toiseksi. ViSan C15 vuotiaiden joukkue Risuparrat kolmanneksi ja kahden edellisen vuoden mestari Expertit jätettiin tylysti viimeiseksi. Kuntosarjassa eniten maaleja tykitti Timo Karhu, neljä maalia.

Mestari joukkueiden pelaajat: FC Ihankiva: Toni Karhu, Antti Punkkinen, Atte Cande, Matias Värri, Markus Tylli, Manu Mäkelä, Niko Nurmela ja Olli Uotila Ilmanmäen Pallo: Joona Värri, Markku Kiukas, Jarno Kiukas, Timo Karhu, Mika Ruoppa ja Jouni Suhonen

Otteluiden tulokset:

Sporttisarja:
Mattolaituri- FC Ihankiva 0-2,
ZSKA- AC Paitsioansa 1-1,
Mattolaituri- ZSKA 2-1,
FC Ihankiva- AC Paitsioansa 0-0,
ZSKA- FC Ihankiva 0-3,
AC Paitsioansa- Mattolaituri 1-5

Kuntosarja:
Wirta Stars- Risuparrat 1-0
Expertit- Ilmanmäen pallo 1-3,
Wirta Stars- Expertit 0-3,
Ilmanmäen pallo- Risuparrat 2-0,
Risuparrat- Expertit 3-1,
Ilmanmäen pallo- Wirta Stars 2-2