Tossupalloturnaus la 6.2.16

Tossupalloturnaus la 6.2.16

Yksinkertainen sarja.
Voitto 2p, tasapeli 1p, tappio 0p.
(Tasapisteissä ratkaisee: keskinäinen peli, maaliero, tehdyt maalit, arpa)

Kertausta säännöistä:
Peliaika 18min. Pelaajalista ja maksu ennen ekaa peliä.
Rikkeistä vapaalyönti tai rangaistuskuljetus.
Pallon mennessä laidan yli ja paitsion jälkeen jatketaan vapaalyönnillä.
Tuomarien päätöksistä ei purnata.

Kuvassa: Juha Punkkinen, Heikki Olli, Henri Peltola, Jaakko Savolainen, Tatu Kärki, Joni Pitkänen, Matias Lehtinen ja Sasu Kiviharju

 

30 vuotta tossupalloa Virolahdella.

 

Vuosi on 1986. Rakkaassa länsinaapurissa murhataan pääministeri, Ukrainassa tapahtuu onnettomuus ydinvoimalassa ja  Kaakonkulma lahjoittaa kiertopokaalin Virolahden tossupalloturnaukseen.  Historiallisesti merkittäviä tapahtumia kaikki.  Virolahtelaisten tossupalloilijoiden mielestä merkittävin noista on tietenkin tuo viimeisin. Kolmekymmentä vuotta tuo samainen pokaali on nyt kiertänyt Virolahden kylissä. Virojoki, Villinhaka, Ahventie, Kirkonkylä, Klamila, Vaalimaa ja Ravijoki on muun muassa paikkoja, jossa pysti on saanut olla näytillä, kunnia paikalla, pelaajien palkintokaapin päällä.

 

Juhlavuoden kunniaksi sää oli paras mahdollinen. Kirkas, tyyni ja pari astetta pakkasta. Tunti ennen turnauksen alkua  jäädytetty jää oli myös kenties kaikkien aikojen liukkain. Lauantaina 6.2 pelattuun turnaukseen osallistuivat Virojoki Stars, Raja, ZSKA Ravijoki, River Rats, VPK ja Namupassi. Joukkueet pelasivat yksinkertaisen sarjan, jossa jokainen sai pelata jokaista joukkuetta vastaan. Tämä on urheilullisesti reiluin pelitapa ratkaista mestaruus. Yksi peli kesti 18 minuuttia ja koko turnaus viisi tuntia. Yhdelle joukkueelle peliaikaa tuli täyden jalkapallo ottelun verran. Kädet nostettiin maalin merkiksi ilmaan 82 kertaa ja pelaajia turnaukseen osallistui 58. Näistä kaksi oli naista! Hienoa VPK:n joukkue. Tämä on tiimipelaamista ihan siinä missä ihmishenkien pelastaminen palavasta rakennuksesta. Tehän sen osaatte.

 

ZSKA Ravijoki pelasi niin ikään joukkueen. Viihdyttää hyökkäyspeliä läpi turnauksen pelannut Ravijoki oli toivottu mestari ja ansaitsi kiistatta pokaalinsa. Yhdessäkään pelissä ei omapää pysynyt puhtaana, mutta se ei haittaa, jos tekee itse enemmin maaleja kuin vastustaja. 22 tehtyä maalia on kova suoritus.  Viime vuodet ovat olleet kuivia Ravijoelle, mutta tossupallokulttuuriltaan ZSKA on ylivertainen. ZSKA Ravijoki on nimittäin muun muassa myös vuosien -00,-01,-04,-07 ja -09 mestari!

Viime vuosina lajia dominoinut Virojoki Stars jätettiin tänä vuonna toiseksi ja ainoan pisteen mestareilta napannut Rajan joukkue kolmanneksi. River Rats oli hienosta pelaamisesta huolimatta vasta neljäs ja Namupassi viides. VPK:n joukkueen jäi kuudenneksi.

Kaakonkaksikon liikuntatoimi ja ViSa:n jalkapalloilijat järjestivät hienon turnauksen. Hymy oli monesti kasvoilla ja suupielet korvissa, kun liukas jää teki yllättäviä kepposia pelaajille. Osallistujat olivat liikenteessä leppoisalla mielellä, viihtymässä, viihdyttämässä ja kannustamassa toisia. Oltiin reiluja. Kunnioitettiin tätä upeaa peliä ja pelikavereita. Kaakonkulmalla asuu hienoja rehtejä ihmisiä! Jyri Paretskoin (Kolumni Iisalmen Sanomat 28.01.2016) sanoin: tolkun ihmisiä. Kaikille jäi varmasti hyvä maku peleistä vaikka seuraavaana aamuna asiat voivat olla toki jo toisin. Sukkia ei saa omin avuin jalkaan. Reidet, nivuset ja kaikki keskivartalon pienimmätkin lihakset ovat varmasti kipeät. Mestareilla saattaa olla jopa päänsärkyä!

--

Otteluiden tulokset:

Raja- VPK 3-0
River Rats- Virojoki Stars 1-3
Raja- Namupassi 6-1
ZSKA Ravijoki- VPK 6-1
Namupassi- River Rats 2-4
ZSKA Ravijoki- Virojoki Stars 6-1
Namupassi- VPK 4-2
ZSKA Ravijoki- River Rats 4-2
Raja- Virojoki Stars 1-2
ZSKA Ravijoki- Namupassi 5-3
Raja- River Rats 2-0
VPK- Virojoki Stars 3-4
Raja- ZSKA Ravijoki 1-1
VPK- River Rats 1-7
Namupassi- Virojoki Stars 0-6

Pistetaulukko:    

  Pisteet Maalit
ZSKA Ravijoki 9 22-8
Virojoki Stars 8 16-11
Raja 7 13-4
River Rats 4 14-12
Namupassi 2 10-23
VPK 0 7-24