Wirta Stars tossupallomestariksi

Wirta Stars tossupallomestariksi

Wirta Starsin korkeimmalle korokkeelle pelasivat: Petri Lintunen, Mika Ruoppa, Mikko Korsu, Jarmo Peltonen, Mika Kaitila, Jani Hostikka, Simo Kiviharju ja Jani Pärtty.

Jo ammoisten aikojen alusta asti Kaakonkulmalla on pelattu tossupalloa. Kaakon kulman lahjoittamasta kiertopokaalista löytyy ensimmäinen kaiverrus vuodelta 1986, mutta tiettävästi sitäkin ennen on jo tossupallomestaruudesta Virolahdella pelattu. Katajanoksasta tehdyt mailat ovat vaihtuneet vuosien saatossa komposiitteihin, mutta pelialusta pysyy kuitenkin vuodesta toiseen samana. Liukas jää houkutteli lauantaina 25.2 Virojoen kaukalolle kuusi joukkuetta pelaamaan ja kymmenittäin katsojia seuraamaan ViSan jalkapallomiesten ja kaakon kaksikon vapaa- aika toimen järjestämää perinteistä turnausta.

Taivas on sininen, puiden oksilla on lunta, kevät aurinko alkaa hieman jo lämmittää, lämpömittari on muutama asteen pakkasen puolella. Maisema on kuin postikortista ja sää on vaatimattomasti sanottuna paras mahdollinen. Tänä vuonna turnaukseen osallistui Wirta Stars, Raja, ZSKA Ravijoki, Happohyökkäys, Mattolaituri ja Bitza Boys. Joukkueet pelasivat yksinkertaisen sarjan, jossa jokainen sai pelata jokaista joukkuetta vastaan. Tämä on urheilullisesti reiluin pelitapa ratkaista mestaruus. Yksi peli kesti 18 minuuttia ja koko turnaus viisi tuntia. Kaukalossa oli tänäkin vuonna erittäin liukas jää. Kerran valittua juoksulinjaa ei muutettu ennen kuin vauhti oli pysähtynyt tai sitten laitaa apuna käyttäen. Pelaajat olivat liikenteessä leppoisalla mielellä ja törkeyksiä ei kaukalossa nähty. Mustelmitta ei kuitenkaan säilytty, koska haastava pelialusta tarjosi useasti yllättäviä kaatumisia. Pahemmilta vammoilta onneksi vältyttiin ja kaikille jäi varmasti hyvä maku peleistä. Ainakin seuraavaan päivää asti, jolloin pelaajien nivuset ja kaikki keskivartalon pienimmätkin lihakset olisivat liukastelusta varmasti kipeät.

Päivän päätteeksi kiertopokaalia pääsi nostelemaan Wirta Starsin joukkue. Paremmin jääkiekko piireissä mainetta niittäneet (itseasiassa heidän nettisivujen mukaan menestys jääkiekossa kyseenalaista) tähtipaidat voittivat niukasti Rajan joukkueen maalieron turvi. Raja sekä Wirta Stars voittivat kaikki muut pelinsä paitsi keskenään he pelasivat tasan. Heidän keskinäisessä ottelussa elettiin myös jännittäviä hetkiä, kun Wirta Stars tasoitti ottelun aivan viimeisillä sekunneilla. Pallo kimposi yllättäen päätyverkosta maalin eteen, josta Stars pelaaja laittoi pallon maaliin. Tasapeli tarkoitti sitä, että kahtena edellisenä vuotena turnauksen nimiinsä vieneen Rajan pitäisi voittaa ja vieläpä suuri numeroisesti viimeisessä ottelussaan turnauksen ennakkosuosikkina vuodesta toiseen lähtevä ZSKA Ravijoki. Tuon ottelun Raja kyllä voitti, mutta vain niukasti.

Vuoden 2012 mestari on siis Wirta Stars, koska keskinäinen peli Rajan kanssa päättyi tasan jouduttiin vertailemaan maalieroa. Wirta Stars teki turnauksessa eniten ja päästi vähiten maaleja. Pokaali meni siis aivan varmasti oikeaan osoitteeseen. Toiselle sijalle, tappiottomasta saldosta huolimatta, sijoittui Raja. Kolmanneksi sijoittui ZSKA Ravijoki. Muut joukkueet paremmuusjärjestyksessä ovat Happohyökkäys, Mattolaituri, Bitza Boys. Mainitaan vielä erikseen, että oli erittäin mukava nähdä nuorempaa kaartia kaukalossa. ViSan 16 vuotiaat futarit pelasivat ennakkoluulottomasti ja aiheuttivat vaikeuksia monelle joukkueelle. Tänä vuonna ei vielä voittoja tullut, mutta ensi vuonna tulee varmasti. Turnaus järjestetään myös vuoden päästä. Käykäähän poismuuttaneet ja kylänmiehet tekin kasailemaan, yhtä rohkeasti kuin nuoret pojat, joukkueita.

Wirta Starsin korkeimmalle korokkeelle pelasivat: Petri Lintunen, Mika Ruoppa, Mikko Korsu, Jarmo Peltonen, Mika Kaitila, Jani Hostikka, Simo Kiviharju ja Jani Pärtty. Metsägroup lahjoitti kalenterit uusille mestareille ja palkitsi turnauksen herrasmiespelaajana Mika Ruopan kravatilla.

Turnauksessa eniten maaleja iskivät: Timo Kouki (HH) 8, Jani Pärtty (WS) 6, Joona Värri (Raja) ja Simo Kiviharju(WS) 5.Mikko ja Olli Kuokka(ZSKA) 4. Pekka Heikkilä (Raja), Jarmo Peltonen (WS), Mika Kaitila (WS), Tuomas Ukkola (ML) ja Pauli Kouki(HH) 3.

Ottelutulokset:

ZSKA Ravijoki- Happohyökkäys 5-1
Bitza Boys- Wirta Stars 0-3
Raja- Mattolaituri 3-1
Happohyökkäys- Wirta Stars 1-4
ZSKA Ravijoki- Mattolaituri 3-1
Bitza Boys- Raja 1-2
Mattolaituri- Happohyökkäys 1-6
Wirta Stars- ZSKA Ravijoki 3-0
Mattolaituri- Bitza Boys 3-1
Raja- Happohyökkäys 4-1
Mattolaituri- Wirta Stars 0-8
Bitza Boys- ZSKA Ravijoki 0-3
Wirta Stars- Raja 2-2
Happohyökkäys- Bitza Boys 3-1
Raja- ZSKA Ravijoki 2-1