Futiskesä 2024 jo täydessä vauhdissa.

Futiskesä 2024 jo täydessä vauhdissa.

ViSa edustusjoukkue 2024
ViSa 6 div. joukkue 2024 kaudella. Takana vasemmalla Matias Uutela ja hänen edessä Timo Hasu (valmentaja), Joel Haaja, Ilkka Hänninen, Jaakko Korpela, Riku Pirskanen, Juho Uutela, ja Jarmo Peltonen Edessä vasemmalla Juha Punkkinen ( jouk.johtaja), Rasmus Ojala, Jarno Räsänen, Teppo Lappi (mv), Juuso Hämäläinen, Matias Junkkari ja Tuomo Takala. Kuvasta puuttuvat: Väinö Rantala (C), Aku Hietaharju, Saku Husu, Juho Suurpää, Valtteri Peltonen, Jaakko Savolainen, Jouni Väkiparta ja Jukka Iivari (mv).

Kaakonkulman futaajien kausi miesten kahdella joukkueella sekä neljällä junioriryhmällä toimii ViSan ohjauksessa yli kunta- ja seurarajojen.

Viime vuonna Virolahden Sampo teki paluu takaisin Suomen Palloliiton etelän 6. div sarjaan uudelleen vuoden tauon jälkeen. Ja nyt alkanutta seuran 35. futiskautta johtaa samainen vuoden takainen johtotiimi, jonka Markku Kiukas silloin koolle kutsui, ja toimien itse ensisijaisesti SPL:n yhteyshenkilönä ja ViSan jalkapallokenttien sopimusasioiden hoitajana sekä joukkueen julkaisut. Juha Punkkinen toimii joukkueenjohtajana sekä vastaa ensisijaisesti pelaajamateriaalista ja Joona Värri vastuulla ovat ensisijaisesti talousasiat. Joukkueen kutsuttuna valmentajana jatkaa Timo Hasu. Kotiottelut pelataan perinteisesti ja ensisijaisesti Harjun Oppimiskeskuksen jalkapallokentällä ja mahdolliset poikkeukset sitten Virojoen vähän pienemmällä tekonurmikentällä.

ViSa Old Stars on toinen miesten joukkue, joka pelaa satunnaisia ystävyysotteluita Etelä-Karjalasta aina pääkaupunkiseudulle asti vastaavien harrasteporukoiden kanssa. Joukkue toimii myös nuorempien futaajien sisäänajossa ViSa 6 div. joukkueeseen, kun myös treenaavatkin osin yhdessä.

Junioriryhmien futistreenit yhteisesti tytöille ja pojille ovat olleet käynnissä parin ikäryhmän osalta jo keväästä lähtien. Huhtikuussa osallistuttiin s. 2014-2015 ryhmällä HaPKin halliturnaukseen mukavalla menestyksellä. Kesäkuun alussa treenit käynnistyivät täysipainoisesti kaikissa neljässä ikäryhmässä eli s. 2016-2018, s.2014-2015, s. 2011-2013 ja vanhin ryhmä on 2010 ja sitä aiemmin syntyneet yläaste- ja lukioikäiset nuoret. Kaikki harjoitukset pidetään Virojoen tekonurmella ja kirjaston nurmikolla, useamman eri ohjaajan voimin. Ryhmät eivät osallistu Palloliiton alueellisiin ikäluokkiensa sarjoihin, mutta mahdollisuuksien mukaan viikonlopuilla järjestettäviin erillisiin turnaustapahtumiin lähialueen kaupungeissa. Nuoremmille junioriryhmille suunnitteilla myös ViSan perinteinen Vellicup- futisturnaus heinäkuun alkuun.

ViSa 6 div. joukkueella on jo takanaan seitsemän sarjapeliä Etelä-Suomen alueen 10. lohkossa, juhannuksen viettoon mentäessä.

Sarjakauden avaus oli jo huhtikuussa vieraspeli FC Hirvelän Hirviä vastaan, joka päättyi ViSan komeaan 0-4 voittoon Myllykoskella KSOY Stadionilla. Vastustaja pelasi rumaa peliä ja saaden ottelussa kolme varoitusta. Edellisiin liittyen, toisen puoliajan lopuilla ViSan kapteeni Väinö Rantala loukkasi tilanteessa jalkansa niin pahasti, että on ollut sen jälkeen toistaiseksi poissa peleistä ja treeneistä.

Toinenkin sarjapeli oli vieraissa FC Loviisa/ LIK vastaan, joka päättyi harmilliseen 4-3 tappioon, vastustajan tehdessä kaksi maalia ottelun viime minuuteilla. Ottelussa ViSa sai useampia hyviä maalipaikkoja, mutta niissä ei vain onnistuttu.

Kolmas ja ensimmäinen kotipeli futailtiin 14.5 sitten Virojoen tekonurmella Inkeroisten Purhaa vastaan, joilla oli varsin nuori joukkue. ViSa ottikin varman ja komean 4-1 voiton kotiyleisön kannustamana.

Seuraavaksi pe 24.5 ViSa kohtasi etukäteen vahvaksi tiedetyn HaTP:n joukkueen Haminan urheilukentällä. Ensimmäinen puoliaika päättyi maalittomasti. Toisella puoliajalla HaTP sai ensimmäisen kunnon tilanteen ViSan maalille ja onnistui siitä potkimaan johto maalin. ViSan painostus tuotti kuitenkin 1-1 tasoitusmaalin, joka myös jäi lopputulokseksi. Ottelussa ViSa sai kuitenkin useampia maalin tekopaikkoja pelin voittamiseenkin.

Viides sarjapeli pelattiin ti 28.5 Karhulan tekonurmella Karpo vs. ViSa. Odotetustikin peli oli Visan hallittavissa ja päättyi 1-3 maalilukemiin ViSan voittoon. Myös lisämaaleihinkin oli muutamia hyviä paikkoja.

Ensimmäinen kotiottelu Harjun Oppimiskeskuksen jalkapallokentällä pelattiin tiistaina 4.6 helteisessä säässä ViSa vs. FC Etapo (Kotka). Heti peli alusta lähtien oli selvää, että ViSa tulee ottamaan runsaan kotiyleisön edessä komean kotivoiton, sillä viiden peliminuutin jälkeen joukkue johti jo 2-0 maalein peliä. Ottelun lopputulos olikin ViSalle 5-0 maalilukemin ja pariin lisämaaliinkin oli todella hyviä paikkoja.

Jalkapallon 6 div. kärkikamppailu päättyi pistejakoon.

Seuraavana tiistaina 11.6 kahden kärkijoukkueiden kohtaamisessa Harjun Oppimiskeskuksen jalkapallokentällä Virolahden Sampo ja kotkalainen Popinniemen Ponnitus jakoivat pisteet 2-2 tasatuloksella. Odotetustikin pelistä tuli tasainen kamppailu, ja ensimmäinen puoliaika olikin maaliton. Toisella puoliajalla ViSan peli lähti hyvin käyntiin, kun toteutti valmentaja Timo Hasun otteluun laatimaa taktiikkaa. Reilun kymmenen peliminuutin jälkeen kotijoukkue siirtyikin 1-0 johtoon, kun Saku Husu viimeisteli maalin Matias Uutelan hyvästä kamppailusta ja syötöstä. Ja viitisen minuuttia edellisestä Husu laukoi jo toisen maalinsa 2-0 lukemiksi, tilanteen hyvin rakentaneesta Jouni Väkiparran syötöstä.

Tämän jälkeen ottelu kuitenkin kääntyi vierasjoukkue PoPo painostukseksi parin entisen liigapelaajan johdolla. Puolustuksessa taistellen ViSa sai sitten kaksi keltaista korttiakin sekä vastustajalle ensimmäisen rangaistuslaukauksen, jonka kuitenkin maalivahti Jukka Iivari torjui todella näyttävästi.

Kotijoukkueen taivas kuitenkin tummeni vajaan neljän minuuttia ennen peliajan päättymistä, kun PoPo teki väkisin 2-1 kavennusmaalin. Ja sitten viimeisellä peliminuutilla saivat vielä toisenkin rangaistuslaukauksen, jolla tasoittivat 2-2 ottelun loppulukemiksi. ViSan kevätkierroksen viimeisin ottelu on juhannuksen jälkeen vieraspeli Kotkassa. Sitten tuleekin kuukauden mittainen sarjatauko. Syyskierros alkaa ViSa- HiHi kotipelillä 30.7 klo 18 Harjun jalkapallokentällä.