Huhtikuun toinen päivä jaettiin jälleen Kaakonkulman sählymestaruuksia

Huhtikuun toinen päivä jaettiin jälleen Kaakonkulman sählymestaruuksia

Huhtikuun toinen päivä jaettiin jälleen Kaakonkulman sählymestaruuksia. Sählyä pelattiin kahdessa sarjassa. 

Turnauspäivä aloitettiin aamun kuntosarjalla. 

Alkuun näytti, että sarjassa ei ole kuin Ilmanmäki ja RaKla. Ravijoen ja Klamilan pelaajat saivat kuitenkin, kenties ruumiillisen kurituksen uhalla, taivuteltua Kirkonkylän miehet jälki- ilmoittautumaan. Mahtava juttu, että saatiin kokonaan uusi joukkue perinteiseen turnaukseen mukaan ja saatiin myös turnausmuotoiset pelit aikaiseksi. Tässä sarjassa pelaajia maalivahdin lisäksi on neljä. Peliaika 25 minuuttia. Kuntosarja on kuntoilijoilla ja pelaajilla saa ihan hyvin olla vaikka vähän enemmänkin rölliä keskivartalossa. Se on jopa suotavaa.  Vaikka ikää olisi muutama vuosi vähemmän kuin joulupukilla niin silloin, kun palloa pelataan. Intoa on kuin pikkupojilla ja suupielet on korvissa. Sehän on selvä. Pojathan on aina poikia.  Kaukalo on pieni, pelaajat isoja, vauhti hurjaa, laidat ovat kovilla, tila vähissä, pää on hiessä ja pelit ovat tasaisia.

Sarjan voitto meni varsin tiukille. Kaikki pelit menivät kuitenkin ristiin ja joukkueet päätyivät samaan pistemäärään.  Mestaruutta ei sentään tarvinnut arpoa, mutta maalierovertailua tarvittiin.  Kirkonkylän VPK:lla se oli paras. Näin ollen Kirkonkylän VPK teki saman minkä Tanska vuoden 1992 EM kisoissa. Takaportin kautta mestaruuteen. Hienoja tarinoita. Onnea Kirkonkyläläisille.

1. Kirkonkylän VPK                    2pistettä 11-5    maaliero +6
2. Ilmanmäki                              2pistettä 6-6      maaliero +0
3. RaKla                                     2pistettä 5-11    maaliero -6

Ottelut: 

RaKla- Kirkonkylän VPK 2-9
Ilmanmäki- RaKla 3-4
Kirkonkylän VPK- Ilmanmäki 2-3

Kirkonkylän joukkueessa pelasivat: Marko Heijari, Ilkka Rasinen, Matti Toivari, Antti Lindholm, Sami Lindholm, Anssi Päkki, Niko Tulkki ja Pekka Pohjola

Sporttisarjaan oli tänä vuonna poikkeuksellisen paljon kysyntää

Sarja pelattiinkin kahdeksan joukkueen voimin. Joukkueet arvottiin kahteen alkulohkoon. A- lohkossa pelasivat: SBS Rouhijat (ent. Pojat rillaa) Virojoelta, River Rats Virojoelta, Määzik Ravijoelta ja SuMu Kings Muurikkalasta. B- lohkossa pelasivat: Red Devils Suur- Miehikkälästä, KoMu Kotkasta, Team Tsernobyl Miehikkälästä ja Highland Hawks Ylämaalta.  Alkulohkot pelattiin yksinkertaisina sarjoina, joiden jälkeen ratkaistiin lopullinen sijoitus alkulohkojen sijoituksien mukaan. Päivä huipentui finaaliin, jossa pelasivat molempien lohkojen ykköset. Tänä keväänä finaalissa kohtasivat Määzik ja Team Tsernobyl. Varmoja peliesityksiä näyttänyt Tsernobyl lähti ennakkosuosikkina finaaliin. Kapealla rosterilla ja rennolla asenteella pelannut Määzik selkeästi haastamaan. Haastajana siksi, että joukkueen kenties tärkein pelaaja pelasi vain kaksi ottelua ja kahteen viimeiseen peliin värvättiin hänen tilalle toimitsijapöydän takaa keskinkertainen rouhija, jotta saatiin edes yksi vaihtomies joukkueelle. Määzik ei kuitenkaan kuvia kumarrellut. Rutiini, varma maalivahtipeli, joukkueen aiemmat mestaruudet (-07,-08,-09,-11 ja -13), rentous ja vaihtomiehen viisi maalia finaalissa takasivat mestaruuden lopulta yllättävän selvin 10-5 loppunumeroin. Tasan 20 vuotta kiertäneeseen sporttisarjan kiertopokaaliin kirjoitetaan 2016 Määzik.

Sporttisarjassa kentällä oli yhtä aikaa maalivahdin lisäksi kolme kenttäpelaajaa. Sarjassa pelattiin 16 vauhdikasta ottelua. Yksi peli kesti aina 17 minuuttia.  Maaleja tehtailtiin 165 eli yli 10 maalia per peli. Pelaajia kentällä vilisti 59 sporttista pallotaituria. Mainittakoon, että viisi näistä pelaa korkeimmalla mahdollisella tasolla reikäpalloa Kotkassa, kakkosdivarissa. Loput pelaajat ja joukkueet olivat melko kattavasti Kaakonkulman levikkialueen eri kolkista. Toinen toistaan kovempia pelureita toki heistäkin jokainen.  Virojoen leipä lahjoitti molempien, ViSan miesfutareiden ja Kaakonkaksikon liikuntatoimen järjestämässä turnauksen, sarjojen voittajien suut makeiksi. Ja jos kentällä ei saanut vietyä ketään kahville, käynyt pulla tai ei ollut edes hyvä munkkikaan niin ViSan naisjalkapalloilijat pitivät huolen, että kanttiinista sai edullisesti energiaa pelaamiseen tai pelien katselemiseen.   Katsojiakin päivän aikana ala-asteen salissa kävi useita kymmeniä.

Mestari Määzikissä pelasivat: Juha Punkkinen (turnauksen paras pelaaja), Teppo Punkkinen, Pasi Saarainen, Matti Savukari (mv), Antti Punkkinen (2 peliä) ja Joona Värri (2 peliä).

Ottelutulokset:

SBS Rouhijat - River Rats 4-9
Red Devils - KoMu 6-6
Määzik - SuMu Kings 4-2
Team Tsernobyl - Highland Hawks 8-3
River Rats - Määzik 3-4
KoMu - Team Tsernobyl 4-9
SuMu Kings - SBS Rouhijat 4-1
Highland Hawks - Red Devils 7-4
River Rats - SuMu Kings 6-1
KoMu - Highland Hawks 8-5
SBS Rouhijat - Määzik 2-6
Red Devils- Team Tsernobyl 6-2

A-alkulohko                                                                                           

MÄÄZIK                                         6pistettä 14-7                              
RIVER RATS                                 4pistettä 18-9                              
SUMU KINGS                               2pistettä 7-11                              
SBS ROUHIJAT                            0pistettä  7-19                             

B-alkulohko

TEAM TSERNOBYL                      4pistettä 19- 13
RED DEVILS                                 3pistettä 16- 15
KOMU                                            3pistettä 18- 20
HIGHLAND HAWKS                      2pistettä 15-20

Sijoitusottelut:  

lohkojen neloset (sijat  7-8) SBS Rouhijat- Highland Hawks 6-5
lohkojen kolmoset (sijat 5-6) SuMu Kings- KoMu 12-3
lohkojen kakkoset (sijat 3-4) River Rats- Red Devils 8-2
Finaali, lohkojen ykköset (sijat 1-2) Määzik- Team Tsernobyl 10-5

Maalipörssin kärki: 11= Riku Hietala (Tsernobyl), 8= Juha Punkkinen (Määzik), Jaakko Korpela (RD) ja  Aleksi Pentti (Hawks), 7 =Kalle Elfving (Rats) ja  Joona Husu (Kings), 6= Sasu Kiviharju (KoMu), Matti Virtanen (KoMu), Arttu Mattila (Hawks), Markus Tylli (Kings), Jukka Iivari (Rats)ja  Joona Värri (Määzik). 5= Otto Pohjola (Rats), Juho Uutela (Kings) ja Pasi Saarainen (Määzik)