Pääsiäisenä lauottiin reikäpallo 150 kertaa maaliin

Pääsiäisenä lauottiin reikäpallo 150 kertaa maaliin

 

Pääsiäislauantaina sählättiin Virojoen alasalissa. Kaakonkaksikon liikuntatoimen ja ViSa: n miesjalkapalloilijoiden järjestämä turnaus sai jalkeille 78 pelaajaa kymmenessä eri joukkueessa. Sählymestaruudesta oteltiin kahdessa sarjassa.

Kuntosarja

Sählypäivä aloitettiin pelaamalla, kuntoilijoille tarkoitettu, harrastesarja. Sarjassa oli neljä joukkuetta: Ilmanmäen pallo, asuinalue joukkue Virojoelta. TuRa, Vaalimaan rajanylityspaikalta. Suur- Miehikkälä Red Devils, punaiset paholaiset Suur- Miehikkälän autonomiselta hallintoalueelta.  Sekä vanha kunnon RaKla, Pelimiehet Ravijoki Klamila jokilaaksosta. Kentällä harrastesarjassa oli maalivahdin lisäksi neljä kenttäpelaajaa. Pelimuotona oli yksinkertainen sarja. Tänä vuonna sarja oli varsin kovatasainen ja erot joukkueiden välillä melko suuriakin. Ottelukaavio sattui sopivasti niin, että harrastemestaruus ratkesi sarjan selkeästi kahden parhaimman joukkueen välillä.  TuRan ja Red Devils olivat napanneet kaksi helppoa voittoa ennen keskinäistä kohtaamista. Tullin ja Rajan yhteisjoukkue aloitti tappavasti ja johti ottelua jo 4-0, mutta päästi Devilsin vielä peliin mukaan ja maalin päähän. Devilsin kiri ei kuitenkaan ihan riittänyt ja ottelu päättyi numeroihin 5-3 TuRalle. Mestaruuden ratkettua. Sarjan viimeisessä ottelussa kohtasivat Ilmanmäki ja RaKla. Turnauksesta jäi heillekin mukava maku, kun pääsi "jumbofinaalissa" pelaamaan omaa tasoaan olevan joukkueen kanssa. Ilmanmäkeläiset veivät paremman viimeistelyn ansiosta tuon ottelun.

Lopputulokset:

1. TuRa                   6p. 17-7
2. Devils                4p. 13-8
3. IlPa                    2p.  11-18
4. RaKla                 0p. 6-14

TuRan mestari joukkue: Saku Husu, Miika Värri, Petri Honkanen, Riku Innanen, Teemu Sandberg, Pekka Heikkilä, Jani Perilä ja Timo Kouki

Otteluiden tulokset:

Ilmanmäki- TuRa 3-8
Red Devils- RaKla 3-2
Ilmanmäki- Red Devils 1-7
TuRa- RaKla 4-1
Red Devils- TuRa 3-5
RaKla- Ilmanmäki 3-7

Sporttisarja

Kuntosarjan päätyttyä oli Sporttisarjan vuoro. Mukana tässä aktiivisesti lajia harrastavien sarjassa oli kuusi joukkuetta.  Pelaajia kentällä oli maalivahti ja kolme kenttäpelaajaa. Joukkueet jaettiin kahteen alkulohkoon A ja B. Lottokone arpoikin joukkueet juuri sopivasti niin, että lohkoille pystyi laittamaan nimet paikkakuntien mukaan mistäpäin tiimit tulivat. Virolahti- lohkossa pelasivat: Unbreakable, Pojat Rillaa ja River Rats. Miehikkällä lohkossa: SuurMuurikkala Kings, Team Tshernobyl ja JoPa. Alkulohkoissa joukkueet pelasivat ensin vastakkain. Sen jälkeen lohkojen kolmosten oli tyytyminen jumbofinaaliin ja lohkojen kaksi parasta ansaitsivat paikkansa auringossa eli välierissä.

Alkusarjan pelit: 

Unbreakable- Pojat Rillaa 3-5
Kings- Tsernobyl 7-0
Pojat Rillaa- River Rats 6-6
Tshernobyl- JoPa 3-5
River Rats- Unbreakable 5-3
JoPa- Kings 2-7

 

Sijat alkulohkojen jälkeen:

"Virolahti- lohko"                                

1. Pojat Rillaa             3p.11-9                  
2. River Rats              3p.11-9                  
3. Unbreakable          0p. 6-10                 

"Miehikkälä- lohko"

1. Kings                   4p. 14-2
2. JoPa                   2p. 7-10
3. Tshernobyl          0p. 3-12

Virolahti-lohkon 1. ja 2. sija ratkaistiin arvalla.

Sporttisarjan sijoitus pelit aloitettiin jumbofinaalilla, jossa kohtasivat Unbreakable ja Tshernobyl. Kumpikaan ei tietysti halunnut kyseenalaista kunniaa jäämällä sarjan viimeiseksi. Ottelu tarjosi katsojille maali- iloittelua ja jännitystä. Maaleja tehtiin vuorotahtiin. Tsernobylilla oli penkki täynnä vaihtomiehiä ja "Särkymättömillä" vain yksi. Tsernobyl johti ottelua vielä pari minuuttia ennen loppua, mutta niin vain Unbreakable tuli, kapealla materiaalilla, rinnalle ja ohi. Tshernobyl jäi viimeiseksi ja koki vuoden 1986 kohtalon. Syitä molempiin vahinkoihin etsitään kuulemma yhä.

Kevät on perinteisesti tiukkojen otteluiden aikaa. Niin on myös Virojoen sählyturnauksen välierät. Niin kuin "kerrasta poikki" pelien tulee tietysti ollakin. Ensimmäisessä välierässä jatkoon mentiin maalin erolla ja toisessa välierässä jatkopaikka haettiin rangaistuskuljetuksien turvin. Välierien voittajat pääsivät finaaliin.

Hävinneet sen sijaan kohtasivat saman tien pronssipelissä. Arvalla alkulohkon ykköspaikan ja rankkareilla välierän hävinnyt, River Rats sai vastaan JoPan. Ihan edes murusella parempaa onnea River Rats olisi pelannut finaalissa mestaruudesta. Nyt pelattiin kuitenkin pronssista. Onni pitää ansaita ja niin Joki Rotat tekivätkin. Taidokkaalla ja työteliäällä pelillä kolmas sija River Ratsille.

Finaalissa kohtasivat vuoden 2012 mestari Pojat Rillaa ja viime vuotista mestaruutta puolustava SuMu Kings. Pelaajat olivat siis valmiiksi monissa liemissä keitettyjä, sormet täynnä mestaruus- sormuksia olevia, isojen pelien pelaajia. Finaali tarjosikin tiukkaa, tasaista ja tarkkaa pelaamista. Maalipaikat olivat vähissä ja ne piti käyttää hyväksi, jos mieli mestariksi. Turnauspäivän viimeinen kamppailu oli myös päivän vähämaalisin. Mestaruuden uusiminen on monesti vaikeaa. Kenelle on ja kenelle ei ole. SuMu Kings todisti 3-2 numeroilla, että se ei pode minkäänlaista mestaruuskrapulaa. Onnittelut Muurikkalaan vuoden 2015 sähly kuninkuudesta.

SuMu Kings = Aleksi Kivelä, Juho Uutela, Kari Uutela, Tuomas Ukkola, Simo Kiviharju, Mikko Tylli, Riku Pirskanen, Kalevi Viitala.

Sporttisarjan parhaimmat maalintekijät:

10 = Antti Punkkinen (Unbreakable), Simo Kiviharju (Kings),

6 = Tuomas Ukkola (Kings), Ilkka Hänninen (JoPa), Jukka Iivari (Rats),

4 = Sasu Kiviharju (JoPa), Ville Saarainen (Rats), Matias Uutela (Tshernobyl)

Sijoituspelit:

Sijat 5-6:
Unbreakable- Tshernobyl 8-7

Välierät:
Pojat Rillaa- JoPa 5-4
SuMu Kings- River Rats 6-5 RL (4-4)

Pronssipeli:
JoPa- River Rats 4-7

Finaali:
Pojat Rillaa- SuMu Kings 2-3

 

Hieno turnauspäivä piti sisällään muun muassa: 289minuuttia vauhdikasta sählyä, 150 tehtyä maalia, kolme hajonnutta mailaa, erittäin paljon hikeä, ei tippakaan verta. Lisäksi monen monta palaa pitsaa sekä mokkapaloja naisjalkapalloilijoiden ylläpitämästä kanttiinista. Järjestäjät kiittävät osallistujia!